снимка pixabayНови мерки и ограничения въвеждат здравните служби в Ловеч и

...
снимка pixabayНови мерки и ограничения въвеждат здравните служби в Ловеч и
Коментари Харесай

Здравните служби с нови противоепидемични правила в Ловеч и Троян

снимка pixabay

Нови ограничения и ограничавания вкарват здравните служби в Ловеч и Троян поради възходящите случаи на инфектирани с ковид поданици. На територията на област Ловеч са достигнати 14-дневни стойности от над 95,5 на 100 хиляди население.

След разискване на съвещание на Областен спешен щаб и след координиране с доцент доктор Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор, е издадена заповед №РД-01-179/23.10.2020г. за въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения на територията на двете общини. Тя е за интервала от 24 октомври до 8 ноември в това число. При задържане на високи стойности на заболеваемост, срокът на деяние на заповедта ще бъде продължен, съобщи.

В заповедта са разписани рестриктивните мерки при събиране на доста хора, къде и по кое време маските са наложителни, вкарва се учестена стерилизация, физическа отдалеченост на пазари, борси и други сходни места от 1,5 м. сред сергиите.

Когато се организират събирания на закрито могат да участват до 30 души (за празненства) и до 50 лица (за семинари, конференции и т.н.). Спортните мероприятия и надпревари стават с аудитория до 30 % от потенциала на площта при отдалеченост от 1,5 м. сред феновете навън и без аудитория на закрито.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР